קלינאות תקשורת הינו מקצוע פרא-רפואי העוסק באיתור, אבחון וטיפול בכל הנוגע להתפתחות שפה, ליקויי שמיעה, דיבור ובליעה.

מרכז קשת מתמקד בטיפול בקלינאות תקשורת בילדים מלידה ועד גיל 12. הטיפול מתבצע באופן פרטני, זוגי, או קבוצתי בהתאם לצרכי הילד וההורים. תדירות הטיפול היא פעם בשבוע למשך 45 דקות.

תחומי טיפול עיקריים:

שפה – בתחום זה נכללות הפרעות של הבנה והבעת השפה המילולית. כגון: קשיי שליפה, שימוש במשפטים קצרים, קושי בארגון מסר מילולי בע"פ או בכתב, וקושי בהבנה ובביצוע הוראות.

הפרעות תקשורת – קושי בהבנה והבעה של תקשורת לא מילולית. כגון: קושי ביצירת קשר, קושי בלקיחת המאזין בחשבון, קושי במיומנויות חברתיות.

דיבור –שיבושי היגוי, דיספרקסיה, דחיקת לשון.

מוכנות לכיתה א'- שיפור היכולות השפתיות והתקשורתיות כהכנה לכיתה א'-

עבודה על שליפה ושיום של מושגים. כגון: הפכים, מילות יחס במרחב, צורות וצבעים.

שיפור יכולת וביצוע הוראות מילוליות.

שיפור ארגון המסר המילולי על ידי עבודה על שיחזור סיפור קצר, סיפורי רצף ותאור תמונה.

שיפור מודעות פונולוגית: זיהוי חריזה, חלוקת מילים להברות וצלילים,זיהוי צליל פותח וסוגר במילה. הכנה לקריאה וכתיבה: הכרת אותיות הא"ב, הבנת הקשר בין צלילי השפה לייצוג הגראפי של האותיות בכתיבה.

מוכנות לספר: דפדוף בספר מימין לשמאל, איתור הכותרת ושם המחבר, ניבוי התוכן מהכריכה.

שיפור מיומנויות חברתיות: הבנת חוקי התורות, התייחסות לידע המאזין, לקיחת יוזמה ופתרון בעיות חברתיות יומיומיות.

הטיפול בקלינאות תקשורת שם דגש על יצירת קשר עם הילד והוריו בסביבה תומכת ומקבלת המאפשרת לילד להאמין ביכולותיו להתנסות וללמוד. אופי הטיפול כולל עבודה במרחב החדר- דרך משחק, ועבודה ליד שולחן בהתאם לגיל הילד ולצרכיו. כמו כן, ההנאה של הילד והמוטיבציה שלו הם הבסיס לבחירת פעילויות בטיפול.

מטרות הטיפול נבנות בהתאם למוקדיי הקושי והחוזק של הילד בשיתוף הילד והוריו. הטיפול מלווה בהדרכת הורים לגבי קשיי הילד וטיפים לעבודה בבית. בנוסף, כחלק אינטגראלי מהטיפול ניתנת הדרכה וייעוץ לצוות החינוכי על פי הצורך.